DIVLJA SVINJA UPALA NA TJELESNI: Nesvakidašnja scena u školi...

Nesvakidašnja scena dogodila se u Pomorskoj školi Bakar kada je divlja svinja ušla u salu za tjelesni odgoj

  • Šareni svijet

  • 02. Okt. 2021  02. Okt. 2021

  • 0

Nesvakidašnja scena dogodila se u Pomorskoj školi Bakar kada je divlja svinja ušla u salu za tjelesni odgoj, a da stvar bude još interesantnija, sve je i snimljeno.

Video je snimio najvjerovatnije neko od učenika, a na snimku se vidi kako mala divlja svinja ulijeće u sportsku salu i luta u svim smjerovima pokušavajući da pronađe izlaz, piše 24sata.hr koji je snimak dobio od čitaoca.

U jednom trenutku dolazi profesor koji svinju udara nogom kako bi je usmjerio prema izlazu i potjerao. Snimak je zbog toga izazvao polemiku na društvenim mrežama, a brojni komentatori napali su profesora zbog odnosa prema životinji.

Zbog svega toga, 24sata.hr je kontaktirao direktora Pomorske škole Bakar.

"Mi i inače imamo problema sa divljim svinjama, jer smo dosta blizu šume, a one znaju da se spuste i šetaju oko škole. Mi imamo zaposlene poput spremačice i školske kuharice koje dolaze u školu još prije 6 sati ujutru i u tom polumraku ih je strah da ne nalete na divlju svinju. Sreća da je ovo bilo u sali za tjelesni odgoj, zamislite da je ušla u učionicu punu djece", rekao je direktor Igor Kegalj.

Morao je da je udari

Direktor kaže kako je u jednom trenutku svinja krenula da nasrće na profesora i da ju je on udario kako bi je potjerao i kako bi zaštitio učenike.

"Neki od komentara zaista su bili grozni. Profesor je i sam ljubitelj životinja i član je lovačkog društva, ali u tom trenutku postupao je ispravno jer ga je bilo strah da majka tog mladunčeta ne dođe za njim u školu. U tom trenutku vi u blizini djece imate divlju životinju od dvestotinjak kila, a to nam zaista ne treba", priča direktor.

Kaže kako su nakon ovog incidenta kontaktirali i komunalnu službu grada Bakra kako bi im pomogli u rješavanju problema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...