INCIDENT NA ANFIELDU O KOJEM BRUJI ENGLESKA: Nakon utakmice između Liverpoola i Manchester Cityja, oglasio se Guradiola...

Veliki engleski derbi između Liverpoola i Manchester Cityja imao je svoj nastavak.

  • Sport

  • 04. Okt. 2021  04. Okt. 2021

  • 0

Susret je na kraju završio rezultatom 2:2, a Građani su se na kraju spasili od poraza golovima Phila Fodena i Kevina de Bruynea iako su dva puta hvatali zaostatak.

Engleski mediji pišu kako je navodno jedan član stručnog štaba Manchester Cityja pljunut s tribina od strane nekog navijača nakon Fodenovog gola, a iz redova aktuelnog prvaka tvrde da posjeduju i video snimku nemilog događaja.

"Čuo sam nekoga iz publike kako viče nešto ne baš lijepo našem osoblju, ali ne znam tačno što. Nisam vidio snimke ni fotografije. Liverpool je puno veći od pojedinca i ništa se neće promijeniti kod mene u smislu poštovanja ovog kluba. Ista se stvar dogodila prije nekoliko godina kada su njihovi navijači uništili naš autobus kada smo došli ovdje. Radi se o pojedincima, ne Liverpoolu", rekao je nakon susreta Pep Guardiola.

Menadžer Manchester Cityja smatra da je sudac Paul Tierney propustio isključiti Jamesa Milnera zbog prekršaja nad Bernardom Silvom.

"Razumijem da su suci pod pritiskom, ali odluka je morala biti donijeta. Bilo je jasno, 25 minuta prije kraja kod rezultata 1:1. Sada sam više-manje zadovoljan jer smo remizirali, ali da smo izgubili bio bih još više ljut. Situacija je jasna, igrali smo na Anfieldu, a isto bi se dogodilo i na Old Traffordu. Da smo mi bili u toj situaciji igrač Cityja bio bi isključen", dodao je Guardiola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...