SIMEONE ODGOVORIO GUARDIOLI: "Mi s manjim vokabularom isto nismo glupi..."

Guardiola je odbio navode da je kritizirao protivnika.

  • Sport

  • 14. Apr. 2022  14. Apr. 2022

  • 0

Trener Atletico Madrida Diego Simeone dao je zanimljiv odgovor na pitanje o tome misli li da su neki od ranijih komentara Pepa Guardiola o njemu pokazali manjak poštovanja.

Fudbaleri Manchester Citya plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Madridu odigrali 0:0 s Atleticom, te obranili pobjedu (1:0) iz prve utakmice.

"Ne mislim tako. Ne mislim da će on govoriti ružno ili govoriti lijepo. Često ljudi koji znaju dobro govoriti i koji su veoma pametni, onda oni te uspiju hvaliti s prezirom. No mi koji imamo možda manji vokabular isto nismo glupi", rekao je Simeone o Pepovim pohvalama za fudbal Atletico Madrida.

"Mislim da nogomet ima različita lica i nije na meni da kažem jesu li naši protivnici igrali dobro ili nisu, ili komentirati njihov fudbal", dodao je Simeone.

Guardiola je odbio navode da je kritizirao protivnika.

"Ja sam samo govorio dobro o njemu. On može igrati kako želi, nikad ne bih kazao to drugačije. Ja sam samo rekao da je teško igrati protiv takvog fudbala, a oni to znaju raditi najbolje od svih", rekao je Pep.

Sljedeći protivnik Manchester Cityja u polufinalu Lige prvaka je španski Real Madrid, ali Simeone nema nikakav savjet za Kraljevski klub.

"Nikad to ne bih napravio", rekao je Simeone na kraju konferencije za medije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...