PREMIJERKA SRBIJE IZ NEVESINJA: "Srbija će uvijek biti tu..." (VIDEO)

Brnabićka je rekla da je Vučić zamolio da se posebno ove godine obrati pažnja na četiri opštine u Republici Srpskoj, od kojih je jedna Nevesinje, a tu su i Кostajnica i Кozarska Dubica, te Drvar u FBiH.

  • Politika

  • 04. Okt. 2021  04. Okt. 2021

  • 3

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Nevesinju da će Srbija uvijek biti tu i, koliko ona bude jaka, toliko će više pomagati Srbe u ovom gradu, Republici Srpskoj i svim mjestima u Fedearciji BiH gdje žive.

"To je normalno i prirodno kod svih onih naroda gdje matica može i gdje je dovoljno ekonomski sposobna da pomogne", rekla je Brnabićeva novinarima u Nevesinju, gdje je posjetila objekte čija se obnova i rekonstrukcija finansira iz budžeta Srbije kroz pomoć i podršku Srpskoj.

Brnabićeva je rekla da joj je drago što je Srbija danas ekonomski sposobna i jaka, ali i svjesna da je pomoć potrebna i da će svaki dinar značiti za kvalitet života građana u Republici Srpskoj.

Ona je podsjetila da se odnos prema Republici Srpskoj i dijaspori promijenio od 2014. godine, kada je Aleksandar Vučić postao predsjednik Vlade.

"Mi smo od tada pomogli Republici Srpskoj sa otprilike 88,5 miliona eura u različitim projektima. Cilj svih projekata je bio da se poboljša kvalitet života. Nikada nismo htjeli da utičemo na to koji su to projekti", rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da je pomoć pružena tamo gdje je lokalna zajednica navela da je važno, u Nevesinju su to Muzička škola i Dom kulture, Narodna biblioteka, Osnovna škola, vrtić i gradske i prigradske saobraćajnice, istakavši da je cilj Srbije da što više ljudi ostane u tom hercegovačkom gradu.

Brnabićeva je podsjetila i na to da je Vučić zamolio da se posebno ove godine obrati pažnja na četiri opštine u Republici Srpskoj, od kojih je jedna Nevesinje, a tu su i Кostajnica i Кozarska Dubica, te Drvar u FBiH, piše BN TV.

"Nevesinje je izabrano kao opština koja je, pored ostale pomoći, dobila dodatnih oko tri miliona evra. Oko 1,5 miliona je već isplaćeno, neki od projekata su započeti. Do kraja godine stići će i druga tranša. Ovo nije kraj i nastavićemo i u narednoj godini da pomažemo projekte koji su najvažniji za stanovnike Nevesinja", rekla je Brnabićeva i poručila Nevesinjcima da će Srbija uvijek biti tu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...