AUTA POHRANJENA, A STANOVNIŠTVO POTHRANJENO: Jedna od najsiromašnijih država na planeti kupila 40 Maseratija, sada ih nudi s popustom

Tekst prenosimo sa stranice Index Auto zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 05. Okt. 2021  05. Okt. 2021

  • 0

Nije šala, zemlja u kojoj gotovo polovina stanovništva živi u krajnjem siromaštvu je svojedobno kupila luksuzne automobile. 

Bilo je to 2018. godine kad je Papua Nova Gvineja povodom održavanja godišnjeg summita Foruma Azijsko-pacifičke ekonomske suradnje (APEC) odlučila nabaviti oko 300 automobila.

I ništa tu ne bi bilo strašno da se nisu, među ostalima, odlučili kupiti i 40 Maseratija te tri Bentley Flying Spura. A kako u ovoj zemlji nema zastupstva ovih luksuznih marki, automobili su zrakoplovom prebačeni sa Šri Lanke.

Svaki Maserati je navodno plaćen oko 142.000 dolara, i to u zemlji gdje prema podacima UN-a 40% stanovništva preživljava s manje od jednog dolara dnevno.  

Nakon priče da su Maseratiji nestali, premijer John Pundari je osobno otkrio skladište u kojem su automobili pohranjeni. Naime, interes je bio malen pa su navodno prodana tek dva Maseratija. Sada su opet ponuđeni uz popust, i to po cijeni od 114.000 dolara. 

S obzirom na uvjete, prije svega ceste, nedostatak servisno-prodajne mreže i opće siromaštvo, nekako sumnjamo da će biti prodani. Pundari je osobno priznao da je kupovina Maseratija bila velika pogreška. U svakom slučaju, preostalih tristotinjak automobila je doista nestalo. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...