DODIK ČESTITAO ROĐENDAN VLADIMIRU PUTINU: "Naša dva bratska naroda..."

Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vam u ime Republike Srpske, srpskog naroda, kao i u svoje ime uputim najtoplije čestitke povodom Vašeg rođendana.

  • Politika

  • 07. Okt. 2021  

  • 2

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik uputio je rođendansku čestitao predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, poželjevši mu mnogo uspjeha na ličnom i profesionalnom planu.

Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vam u ime Republike Srpske, srpskog naroda, kao i u svoje ime uputim najtoplije čestitke povodom Vašeg rođendana.

Izražavam posebno poštovanje za Vaš posvećen rad, zasnovan na jasnoj viziji i neizmjernoj energiji istinskog lidera, zahvaljujući kojem Rusija ostvaruje ogroman uticaj na tokove međunarodnih odnosa, čuvajući mir i stabilnost u svijetu”, istakao je Dodik u čestitki.

Član Predsjedništva BiH izrazio je i zahvalnost predsjedniku Putinu i Ruskoj Federaciji na principijelnom stavu u vezi sa poštovanjem međunarodnog prava, što je ova zemlja pokazali bezbroj puta u Savjetu bezbjednosti UN-a kao i u slučaju nelegalnog imenovanja visokog predstavnika za BiH, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Naša dva bratska naroda spajaju neraskidive istorijske, kulturne i duhovne veze. U najizazovnijim vremenima, pomoć Vaše države i naroda nije izostajala, na čemu smo Vam neizmjerno zahvalni. Uz iskrene želje za Vaše dobro zdravlje i uspjehe na svim poljima, kao i za dobrobit i blagostanje bratskog ruskog naroda, primite izraze mog dubokog uvažavanja”, naveo je Dodik u čestitki.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin napunio je danas 69 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...