KAD JE DODIK U PITANJU, MEKTIĆ NEMA DILEMU: "On je isključivo bio motivisan i rukovođen vlastitim interesima!" (VIDEO)

Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragan Mektić bio je gost današnjeg programa televizije Hayat.

  • Politika

  • 08. Okt. 2021  

  • 0

Na samom početku je kazao da je Milorad Dodik svojim bojkotom državnih institucija izigrao po ko zna koji put opoziciju u RS.

"Naravno da je izigrao i to je moje mišljenje. Opozicija u RS treba imati svoju vlastitu politiku koju vodimo i koja se neće rukovoditi interesima Milorada Dodika, a svaki put dosad kad je on tražio “političko odnosno srpsko jedinstvo” on je isključivo bio motivisan i rukovođen vlastitim interesima. Dakle, opozicija je svaki put bila izmanipulisana i nasjela na igru i poslužila jedino interesima Milorada Dodika", poručio je Mektić.

Dodaje da ovakav način vođenja politike od SNSD-a po principu stalnog i enormnog zaduživanja i rasprodaje resursa vodi u uništenje entiteta RS.

"Najveći strah za mene za budućnost RS vidim u politici Milorada Dodika", kaže Mektić.

Osvrnuo se i na zahtjev predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije za smjenu ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, te pojasnio da li to znači i skori povratak političara iz RS u institucije BiH.

"Smatram da bi se mi trebali rukovoditi svojim interesima i rješavanjem životnih problema građana. Građani su nas birali, obavezni smo i odgovorni prema njima u smislu rješavanja problema i mislim da bi se u narednoj godini uoči izbora trebalo staviti neku vrstu moratorija na teška politička pitanja ili sigurno da tako nešto ne treba rješavati"; poručio je između ostalog Mektić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...