ZAPLJENA U DUBAIJU VRIJEDNA 118 MILIONA EURA: Uhapšenom prijeti smrtna kazna…

Uhapšena je osoba porijeklom s Bliskog istoka pod sumnjom da je bila posrednik za međunarodni kartel, navodi isti izvor.

  • Svijet

  • 11. Okt. 2021  

  • 1

Policija u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zaplijenila je 500 kg kokaina vrijednog oko 118 miliona eura i uhapsila jednu osobu, navodi se u saopćenju.

"Policija je nedavno spriječila pokušaj ulaska u zemlju 500 kg čistog kokaina radi prodaje", ističe se u saopćenju, bez pojedinosti o mjestu i o vremenu policijske akcije.

"Droga tržišne vrijednosti više od 500 miliona dirhama bila je skrivena u kontejneru", dodaje se.

Uhapšena je osoba porijeklom s Bliskog istoka pod sumnjom da je bila posrednik za međunarodni kartel, navodi isti izvor.

Carinska služba redovno izvještava o zaplijeni droge u tom emiratu, jednom od sedam članova Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji imaju stroge zakone o zloupotrebi opojnih sredstava.

Krijumčarenje droge se ondje kažnjava smrtnom kaznom koja se nerijetko preinačuje u doživotni zatvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...