ŽELJKO KOMŠIĆ UZVRAĆA: "Ja ne znam ko je tu budalastiji? DODIK koji ode na taj skup pa kaže da ne IDE U IME BIH ili onaj ko ga je pozvao takvog!"

Uoči Samita nesvrstanih u Beogradu Dodik je poručio da "nije šarlatan kao Komšić i Džaferović"

  • Politika

  • 11. Okt. 2021  11. Okt. 2021

  • 10

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH i Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, kako je poznato, nisu otputovali u Beograd gdje se održava Samit nesvrstanih povodom 60. godišnjice prve konferencije ovog Pokreta, čiji je domaćin predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Komšić i Džaferović su još ranije najavili da neće otići u Srbiju nakon hapšenja državljanina BiH Edina Vranja.

U Beogradu je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH koji je kazao da na ovom skupu nastupa sa pozicije "predstavnika srpskog naroda" i da ne dolazi u ime BiH.

-Nisam šarlatan kao što su Džaferović i Komšić koji pokušavaju da se lažno predstavljaju. Ja se ne predstavljam lažno, rekao je Dodik i ponovio da je u Beogradu u kapacitetu “srpskog člana Predsjedništva BiH”, te da neće ništa izvan toga ni reći.

- Ja ne znam ko je tu budalastiji? Dodik koji ode na taj skup pa kaže da ne ide u ime BiH ili onaj ko ga je pozvao takvog! A pretpostavljamo ko ga je pozvao! Zbog čega sam odbio već sam ranije rekao, izjavio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić za Oslobođenje.

Podsjećamo, Dodik je danas bio jedan od prvih govornika, vješto je iskoristio ovaj veliki međunarodni skup za napade na SAD i zemlje Evrope, odnosno njihov pristup dešavanjima u BiH. Također je, u skandaloznom govoru, promovirao i opravdavao secesiju Republike Srpske, odnosno raspad BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...