KRIJUMČARI IZ BOSNE I HERCEGOVINE OSUĐENI U MAĐARSKOJ: Poznato i šta su prevozili...

Optuženi imaju tri dana za podnošenje žalbe.

  • Hronika

  • 11. Okt. 2021  11. Okt. 2021

  • 0

Dvojica bosanskohercegovačkih državljana osuđena su, po ubrzanom postupku, zbog pokušaja krijumčarenja ilegalnih migranata u Austriju, saopćilo je u ponedjeljak Tužilaštvo okruga Veszprém u Mađarskoj.

Muškarci, obojica u dobi od 21 godine, u kombiju su prevozili 17 Afganistanaca i jednog Pakistanaca, te jednog iranskog državljanina kada ih je policija zaustavila na cesti između Székesfehérvára i Várpalote u večernjim satima 5. oktobra, navodi se u saopćenju.

Migranti su napustili izbjeglički kamp u Somboru u Vojvodini, ilegalno su prešli mađarsku granicu i namjeravali otputovati u Austriju.

U roku od tri dana, dvojica krijumčara osuđena su na dvije i pol godine zatvora. Također, zabranjen im je ulazak u Mađarsku na pet godina.

Optuženi imaju tri dana za podnošenje žalbe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...