Vijesti
BITKA ZA BANJALUKU: Igor Radojičić neće ni sa vlasti ni sa opozicijom
Prije 38 min0
Naš današnji obrok gotov je za sat vremena, donosio recept za četiri osobe.
Gastro
12. Okt. 2021
0
SASTOJCI
200 g sira
150 g gljiva
8 kriški kruha
10 mini paradajza
1 glavica luka
2 režnjeva bijelog luka
1 kapika sjeckanog peršuna
50 ml suhog bijelog vina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
bijeli biber
PRIPREMA
Očišćeni luk narežemo na trakice, a u tavu iznad vatre ulijemo malo ulja. Zatim na ulje dodamo luk i pržimo na srednje jakoj vatri.
Dok se luk prži, mini paradajz prerežemo po pola i dodamo ih u tavu s lukom. Zatim sastojke izmiješamo, posolimo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
Nakon dvije minute, preko luka i paradajza protisnemo čehno bijelog luka, izmiješamo sastojke i dodamo sjeckani peršun.
Odmah zatim dodamo i gljive koje smo prethodno narezali, izmiješamo sastojke i sve zajedno pirjamo još jednu minutu. Nakon toga, povrće prelijemo s nekoliko kapi suhog bijelog vina.
Domaći hljeb sada narežemo na kriške debljine 2 cm i slažemo na papir za pečenje.
Preko kriški zatim stavljamo pirjano povrće i preko svega naribamo malo sira. Ovako pripremljeno jelo stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stepeni.
Nakon 4 minute, jelo je gotovo.
Prijatno!
Vijesti
BITKA ZA BANJALUKU: Igor Radojičić neće ni sa vlasti ni sa opozicijom
Prije 38 min0
Politika
ŽUSTRA REAKCIJA SDA: Vladajuća koalicija je svjesno i namjerno dovela pravosudni sistem pred kolaps
Prije 48 min1
Svijet
IBRAHIMOVA DŽAMIJA: Izraelska vojska upala džamiju u Hebronu, zabranila ezan i molitvu
Prije 55 min0
Sport
KRAJ DEVETOGODIŠNJE ERE: Klopp se od Liverpoola oprostio dirljivim videom
Prije 1h0
Gastro
JEDNO JAJE I MALO JOGURTA: Na brzinu napravite izvrsni arapski desert, poslasticu za sve generacije… (VIDEO)
16. Maj 20240
Gastro
DILEMA STARA DECENIJAMA: Smije li se jesti jogurt kojem je istekao rok trajanja?
17. Maj 20240
Gastro
NJIHOVO JE VRIJEME, A NISU NI TOLIKO SKUPE: Napravite džem od ovog voća po ovom receptu
15. Maj 20240
Gastro
AKO VEĆ NEĆE PRAVITI PRŽENICE, POPARU ILI PREZLU: Hit trik domaćica - Kako od bajatog hljeba dobiti svjež? (VIDEO)
16. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.