BITKA ZA BANJALUKU: Igor Radojičić neće ni sa vlasti ni sa opozicijom

Na prvoj konferenciji za medije Radojičić je istakao kako stranka prikuplja sve potrebne materijale za prijavu na izbore i kako ne isključuje mogućnost da u Banjaluci nova politička opcija ima i svog kandidata za gradonačelnika.

  • Vijesti

  • 18. Maj 2024  

  • 0

"Svojim putem, nezavisni pokret - Igor Radojičić" je stranka centra koja okuplja širok krug ljudi, rekao je osnivač porketa i bivši gradonačelnik Banjaluke i bivši SNSD-ovac Igor Radojičić, prenosi N1.

Na prvoj konferenciji za medije Radojičić je istakao kako stranka prikuplja sve potrebne materijale za prijavu na izbore i kako ne isključuje mogućnost da u Banjaluci nova politička opcija ima i svog kandidata za gradonačelnika.

I kandidatima će kaže, stranka razgovarati do 8. jula, ali je već sada jasno da neće praviti koalicije sa bilo kojom političkom opcijom. Radojičić je posebno naglasio da stranka na izbore ide po pravilima Centralne izborne komisije.

“Mi ćemo se pripremiti za izbire po postojećim pravilima. NSRS za nas je svetinja, ja sam bio predsjednik NSRS i ponosan sam na taj period. NSRS je najveći zakonodavni organ po našem Ustavu, ako ga mi ne budemo poštovali neće ga poštovati niko drugi”, rekao je Radojičić ističući da će stranka poštovati Izborni zakon Republike Srpske kad i ako on stupi na snagu.

Govoreći o političkom pozicioniranju stranke Radojičić je istakao kako vjeruje da ne mora sve biti svrstano u dvije kutije od kojih je jedna predvođena SNSD-om, a druga opozicijom.

Izvinjenje na početku

“Nezavisni pokret Svojim putem Igor Radojičić je novi politički subjekt na nebu Banjaluke, RS, BiH, Evrope i svijeta. Zvanični smo registrovani kod Osnovnog suda 10. maja. Manje od mjesec dana kako postojimo zvanično i manje, bilo je pitanja gdje smo nestali. Vjerovatni je jedinstven slučaj da smo osnovani nekoliko mjeseci prije izbora, tokom roka za prijavu izbira”, kazao je Radojičić.

Mnogo smo imali internog posla u proteklim sedmicama, dodao je.

“Doslovno sa jučerašnjim danom ispunili smo sve uslove da kao politički subjekt možemo sklapati ugovore. Logo ima višestruko značenje. Tu je stilizovana strelica koja pokazuje put naprijed, tu je kuća koja pokazuje domaćinski duh, otvoren prozor koji simbolizuje otvorenost, a naravno i boje naše trobojke. Planirali smo da imamo do pet potpredsjednika, danas su ovdje dva – dr Milan Grubor iz Banjaluke, ljekar specijalista endokrinolog i master Radenko Banović, uskoro doktor tehničkih nauka iz Prijedora”, kazao je Radojičić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...