OČEKUJU SE NEPREGLEDNE KOLONE PREMA GRANICI SA BOSNOM I HERCEGOVINOM: Građane Hrvatske šokiralo poskupljenje goriva, cijene su najviše u povijesti...

Zbog cijena goriva koje se u susjednoj Hrvatskoj približavaju magičnoj brojci od 3 KM po litru očekuju se nepregledne kolone vozila iz susjedstva prema graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini. 

  • Ekonomija

  • 12. Okt. 2021  

  • 0

U Hrvatskoj je ponovno znatno poskupjelo gorivo! Prosječan spremnik od 50 litara dizela skuplji je čak 19 i pol kuna (5,5 KM, op. "SB"), za spremnik benzina treba izdvojiti 13 kuna više, a plina 15 kuna, piše HRT.

- Od ponoći plaćamo najskuplje gorivo u povijesti. Sve je ovo posljedica kretanja cijena nafte na svjetskim tržištima i to se prelilo i na mediteransku burzu. Nažalost, ostvarile su se one crne prognoze o kojima smo razgovarali. Gospodarstvo je snažno krenulo nakon korona krize i zatvaranja, potrošnja se drastično pojačala pa je došlo i do poskupljenja svih naftnih derivata - kaže za Hrvatski radio Tin Bašić s portala Cijenegoriva.info.

Iako cijene goriva vrtoglavo rastu, ministar gospodarstva Hrvatske Tomislav Ćorić kaže da se ne razmišlja o snižavanju trošarina.

- Cijena plina za kućanstva do 1.4 sljedeće godine će biti na ovoj razini, Hrvatska u ovom trenutku i po pitanju el energije i plina za kućanstva, uživa situaciju da je cijena nepromijenjena i bit će i sljedećih mjeseci za razliku od cijele Europe, poručio je Ćorić.

Zbog cijena goriva koje se u susjednoj Hrvatskoj približavaju magičnoj brojci od 3 KM po litru očekuju se nepregledne kolone vozila iz susjedstva prema graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini. 

"Slobodna Bosna" nedavno je izvijestila o takvim slučajevima u blizini graničnih prijelaza. Detaljnije pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...