OGLASIO SE STATE DEPARTMENT: „Osuđujemo prekogranične napade na Tursku, našeg saveznika u NATO-u“

Ne spominjući naziv YPG/PKK, Price je kazao da osuđuju prekogranične napade na Tursku.

  • Svijet

  • 13. Okt. 2021  

  • 3

Glasnogovornik State Departmenta Ned Price izjavio je da osuđuju prekogranične napade na Tursku, saveznika u NATO-u, javlja Anadolu Agency (AA).

"Osuđujemo prekogranične napade na Tursku, našeg saveznika u NATO-u. Izražavamo saučešće porodicama dva turska policajca ubijena u Siriji", kazao je Price u obraćanju na dnevnom brifingu za medije, komentarišući napade terorističke organizacije YPG/PKK na Tursku.

Ne spominjući naziv YPG/PKK, Price je kazao da osuđuju prekogranične napade na Tursku.

"Važno je da se sve strane pridržavaju zona prekida vatre, ojačaju stabilnost u Siriji i rade na političkom rješenju", rekao je Price te dodao:

"Turska je naš važan saveznik u NATO-u i imamo zajedničke interese u mnogim oblastima, od borbe protiv terorizma do okončanja sukoba u Siriji. Nastavit ćemo održavati bliske konsultacije s Ankarom o politici prema Siriji."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...