KAKO ĆE IZGLEDATI SPOMENIK NA KAZANIMA: Udruženje generala BiH pružilo punu podršku prijedlogu gradonačelnice Karić

Armija Republike Bosne i Hercegovina i njeno rukovodstvo su i u godinama kada smo se borili da odbranimo Bosnu i Hercegovinu i njene narode od agresije, sve činila da sačuva svoju čast i dostojanstvo, naveli su

  • Društvo

  • 13. Okt. 2021  

  • 0

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, primila je danas u posjetu predstavnike Udruženja generala BiH, koji su gradonačelnici Karić izrazili punu podršku kada je u pitanju prijedlog sadržaja koji bi trebao biti ispisan na spomen-obilježju ubijenim na Kazanima.

Predstavnici Udruženja generala BiH su istakli kako su namjere o izradi spomenika, kao i sadržaj koji će biti ispisan na njemu, u potpunosti ispravni.

- Stava smo da su sve odluke i namjera, koje je gradonačelnica iznijela po ovom pitanju, apsolutno ispravne i mi ih podržavamo. Također, predloženi oblik i sadržaj spomen obilježja je u potpunosti ispravan i sadrži sve potrebne podatke. Istaknuto je, s naše strane, da su počinioci tog djela u najtežoj ratnoj 1993. godini, po naređenju tadašnjeg državnog i vojnog rukovodstva, odmah suđeni i presuđeni, naveli su.

Ističu da su pripadnici Armije RBiH činili sve da sačuvaju čast i dostojanstvo tokom ratnih godina.

- Armija Republike Bosne i Hercegovina i njeno rukovodstvo su i u godinama kada smo se borili da odbranimo Bosnu i Hercegovinu i njene narode od agresije, sve činila da sačuva svoju čast i dostojanstvo. Izrazili smo svoju rezigniranost stavovima pojedinaca koji su svojim javnim nastupima željeli da utječu na gradonačelnicu Karić u svojoj nakani da se realizuje izgradnja ovoga i ovakvog spomen-obilježja, kazali su.

U zaključku je saopćeno kako su gradonačelnica Karić i Udruženje generala BiH pružili uzajamnu podršku radu, ali i najavili zajedničke aktivnosti u budućnosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...