JEZIVE VIJESTI SA SJEVERA EVROPE: Muškarac lukom i strijelom pobio više ljudi, mnogo ozlijeđenih (FOTO)

Do napada je došlo u zoni gradića koji broji oko 28.000 stanovnika, javljaju tamošnji mediji

  • Svijet

  • 13. Okt. 2021  13. Okt. 2021

  • 0

Nekoliko je osoba ubijeno i više njih ozlijeđeno u suludom napadu kojeg je u srijedu navečer izveo napadač naoružan lukom i strijelom u norveškom Kongsbergu.

- Muškarac je priveden. Prema informacijama kojima zasad raspolažemo djelovao je sam - poručili su iz policije, javlja agencija Reuters.

Policijski načelnik Oeyvind Aas potvrdio je da ima više mrtvih i povrijeđenih, no nije otkrio tačne brojke. Do napada je došlo u zoni gradića koji broji oko 28.000 stanovnika.

Norveška ministrica pravosuđa i javne sigurnosti Monica Maeland rekla je da njeno ministarstvo pomno nadzire situaciju, a istraga je u toku.

O napadu su odmah izvijestili i korisnici Twittera.

- Pored moje kuće šeta muškarac sa lukom i strijelom, koji vrag se događa - pitao je jedan.

BBC javlja da je policija zatvorila velike dijelove grada. Ozlijeđene osobe hitno su prebačene u bolnicu. Na terenu se nalaze desetine ambulantnih kola kao i policijska vozila, a grad nadlijeće policijski helikopter.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...