PETERO MRTVIH I DVOJE RANJENIH: Za monstruozne napade u Norveškoj osumnjičen državljanin...

Nakon napada, policijski direktorat naredio je službenicima širom Norveške da nose oružje.

  • Hronika

  • 14. Okt. 2021  

  • 1

Tridesetsedmogodišnji danski državljanin osumnjičen je za ubistvo pet osoba u napadu lukom i strijelom u gradu Kongsbergu u Norveškoj, saopćila je danas policija.

Dvije osobe su ranjene, uključujući policajca koji nije bio na dužnosti, u napadima izvršenim sinoć na raznim lokacijama u Kongsbergu udaljenom 68 kilometara jugozapadno od Osla.

“Policija je informaciju objavila jer se na društvenim mrežama pojavljuju objave za osobe koje nisu povezane sa ovim napadima”, navodi se u saopštenju u kojem je objavljena nacionalnost ali ne i identitet osumnjičenog.

Osumnjičeni je uhapšen i vjeruje se da je djelovao sam. Ne pominje se mogući motiv napada koji su trajali duže od pola časa.

Istražioci razmatraju da li će osumnjičeni biti optužen za terorizam i da će dodatni detalji biti objavljeni tokom dana.

Nakon napada, policijski direktorat naredio je službenicima širom Norveške da nose oružje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...