CRNADAK BEZ DILEME: “Dodik je prekršio zajedničke zaključke, a Schmidt…”

Na pitanje da li će kriza nastala nametanjem Inzkovog zakona uskoro biti završena, Crnadak odgovara da je visoki predstavnik realnost te da ga je nemoguće izbjeći.

  • Mini market

  • 14. Okt. 2021  

  • 1

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini RS-a Igor Crnadakkaže da je pravi patriota onaj koji se bori protiv korupcije.

"Imamo milionske pljačke koje istražuje naše tužilaštvo. Te pare od naroda RS-a nisu ukrali ni Bakir, ni NATO, ni Vatikan, ni drugi izmišljeni neprijatelji. Te pare su ukrali oni na vlasti i oni koji su bliski vlast", kaže Crnadak.

Na pitanje da li će kriza nastala nametanjem Inzkovog zakona uskoro biti završena, Crnadak odgovara da je visoki predstavnik realnost te da ga je nemoguće izbjeći.

"Donijeli smo zajedničke zaključke o tome kako da se odnosimo prema tom zakonu i to je SNSD sve srušio. Dodik je radio u Predsjedništvu BiH, Savjet ministara BiH je donosio odluke. SNSD je pokazao da su mu važniji lični i partijski interesi. Zajedničkog dogovora više nema", kazao je Crnadak.

Ističe da najveća odgovornost leži na SNSD-u, SDA i HDZ-u.

"Ako se lako dogovaraju oko fotelja, onda moraju da se dogovore i kako da riješe ovaj problem. Visoki predstavnik je realnost. On je već dva puta boravio u Beogradu. Razgovarao je sa zvaničnicima Srbije i nemoguće ga je izbjeći", rekao je Igor Crnadak za Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...