U SLAST: Danas za ručak može i piletina sa parmezanom, pripremite je na ovaj način

Hrskava pileća prsa iz rerne sa mirisom parmezana za četiri osobe.

  • Gastro

  • 14. Okt. 2021  14. Okt. 2021

  • 0

SASTOJCI:

1kg pilećih prsa

100 gr parmezana

4 kašike maslinovog ulja

2 kašike sjeckanog peršuna

½ kašičice bijelog luka u prahu

so

biber

PRIPREMA:

1. Piletinu operite i iosušite.

2. Posolite, pobiberite pa natrljajte bijelim lukom u prahu.

3. Narendajte parmezan pa ga pomiješajte sa peršunom i maslinovim uljem.

4. Piletinu uvaljajte u smjesu pa popržite nekoliko minuta sa svake strane na tavi dok ne porumeni.

5. Poredajte u tepsiju i dospite ½ čaše vode.

6. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...