EMIR SULJAGIĆ, ALARMANTNO: "Ako Dodik sa istog mjesta sa kojeg je ubijeno 10.000 građana Sarajeva ponovi prijetnju nasiljem, onda zaista ne znam šta se snebivamo i koga čekamo..."

Oštra reakcija direktora memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića.

  • Društvo

  • 15. Okt. 2021  

  • 4

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oglasio je na društvenim mrežama povodom najnovijih prijatnji ratom od strane Milorada Dodika.

"Nije moje da ovo pišem, ali ljudi koji donose odluke u Sarajevu, imaju legitimitet i zakonitost izabranih predstavnika i položili su zakletvu da čuvaju Ustav imaju poslije jučerašnnih prijetnji napadom na OSBiH obavezu da sjednu i otvoreno i javno razmotre korake u odbrani i zemlje i naroda. Niko nema pravo da se zavarava da će se paravojne formacije SNSD-a i Milorada Dodika zaustaviti na lokacijama OSBiH.

Zakonski osnov, institucije i ljudski resursi da se tome stane u kraj postoje. Ako međunarodna zajednica ne želi da se miješa, a ne želi, vrlo je bitno da se zna ko će, s kojim ustavnim i zakonskim osnovom to da uradi. Svi, kolokvijalno kazano, pečati su u Sarajevu. Država BiH, čak i poslije čina otvorene oružane pobune, jedina ima pravnu ličnost u međunarodnim odnosima i načine da se zaštiti. Ali, svi koji misle da se nasilni secesionizam može pripitomiti i urazumiti - naročito ambasadori zemalja EU koji su jučer navrat-nanos otrčali u Lukavicu - treba da znaju da je ovo egzistencijalna stvar i pitanje i da niko neće tražiti njihovu dozvolu da onemogući, recimo, granatiranje Sarajeva.

Dakle, ako Milorad Dodik na istom mjestu i sa istog mjesta sa kojeg je ubijeno 10.000 građana Sarajeva ponovi prijetnju nasiljem, onda zaista ne znam šta se snebivamo i koje ambasadore čekamo i da urade šta? Neće oni braniti našu djecu. To je naš posao“, poručio je Emir Suljagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...