"OSUĐUJEM TE NAPADE": Mirko Šarović nije mogao mirno posmatrati nove ispade Milorada Dodika

Javna riječ visokog zvaničnika ima težinu i svi moraju da vode računa da ne stavljaju mete na čelo drugim ljudima isključivo zbog političkog neslaganja. Moja puna ljudska podrška Aleksandru Zolaku – poručio je Šarović.

  • Politika

  • 15. Okt. 2021  

  • 2

Predsjednik SDS Mirko Šarović najoštrije je osudio verbalne napade predsjednika SNSD Milorada Dodika, na direktora Agencije za lijekove BiH Aleksandra Zolaka.

Osuđujem napade na Aleksandra Zolaka, direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH koji je juče bio predmet verbalnog napada srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika – istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On je upozorio da javna riječ visokih zvaničnika ima težinu.

– Činjenica da Aleksandar Zolak insistira na zakonitosti rada medicinskih institucija u Republici Srpskoj, bila je povod za salve uvreda koje je juče iznio Milorad Dodik. Javna riječ visokog zvaničnika ima težinu i svi moraju da vode računa da ne stavljaju mete na čelo drugim ljudima isključivo zbog političkog neslaganja. Moja puna ljudska podrška Aleksandru Zolaku – poručio je Šarović.

Podsjećamo da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio u Istočnom Sarajevu da od kraja iduće sedmice Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH neće djelovati u Republici Srpskoj i dodao da je direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak “državni neprijatelj broj jedan Republici Srpskoj”.

– Može da se preseli u Federaciju i da nastavi da izmišlja stvari – poručio je Dodik nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske sa direktorima bolnica u RS-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...