UKLETA DIONICA SMRTI: Toše Proeski poginuo je na ovom mjestu prije 14 godina, a nije samo on tu imao STRAŠNU NESREĆU

Toše Proeski izgubio je život na autoputu Zagreb – Lipovac na ulazu u Novu Gradišku, a nije jedini kome se na istom mjestu desila nesreća.

  • Estrada

  • 16. Okt. 2021  16. Okt. 2021

  • 3

Prošlo je 14 godina od smrti Tošeta Proeskog, a mnogi se i danas sjećaju detalja njegove tragedije.

Toše Proeski izgubio je život na autoputu Zagreb – Lipovac na ulazu u Novu Gradišku, a nije jedini kome se na istom mjestu desila nesreća.

Pjevačica Hanka Paldum doživjela je saobraćajnu nezgodu na auto-putu za Zagreb gdje je prošla bez povreda iako je automobil totalno uništen. Nesreću je doživjela na auto-putu A3, kraj mjesta Križ u blizini Ivanić-Grada.

Upravo na ovom putu tragično je nastradao makedonski pjevač Toše Proeski, ali i hrvatska glumica Dolores Lambaša.

-Hvala Bogu da me čuvao. Ne mogu da vjerujem da sam se i ja sudarila na tom ukletom auto-putu, gdje su stradali moji kolege, Toše Proeski i glumica Dolores Lambaša. Ne znam šta je s tim putem, ali to nije normalno. Vidjela sam znak Križa i kad bolje razmislim, to je bio neki znak s neba – rekla je Paldum tada.

Ove dvije nesreće dogodile su se u razmaku od šest mjeseci. Kako se ranije pisalo, upravo tu se dešavaju neobjašnjive saobraćajne nesreće, a zvanična policijska statisktika broji više od 2.000 nesreća koje su se ovdje desile u posljednjih 10 godina. Svjedočenja preživjelih uslijed saobraćajnih nesreća baš na ovoj dionici puta tjeraju jezu u kosti.

Podsjetimo, nesreća u kojoj je poginuo Proeski dogodila se 16. oktobra 2007. godine, a tada je sa njim bila u kolima njegova menadžerka Ljiljana Petrović.

Nažalost, tu nije kraj nesrećama. Naime, glumac Emir Hadžihafizbegović 12. oktobra 2014. godine na ovom autoputu usmrtio je ženu u udesu. On je osuđen na kaznu od godinu dana zatvora. Ova presuda rezultat je potpunog priznanja krivice i sporazuma sklopljenog sa tužilaštvom, prenosi Hayat.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...