AMBASADORICA HRVATSKE U ŠVICARSKOJ JAVNO OSRAMOĆENA: Napali je zbog priče o...

Čak implicitno optužuje SRF za sudjelovanje u politički motiviranoj kampanji protiv Hrvatske.

  • Regija

  • 16. Okt. 2021  

  • 4

Ovih dana po švicarskim i hrvatskim medijima razvlači se ime hrvatske ambasadorice koja je navodno ružnim riječima napala švicarsku javnu televiziju SRF zbog načina na koji su izvještavali o nasilju nad migrantima od hrvatske policije. Zasmetalo ju je što se izvještaji o nasilju nad migrantima uzimaju zdravo za gotovo.

Andrea Bekić tako je prema pisanju dnevnog lista Tages Anzeiger (TA) uputila pismo u kojem je optužila SRF da izvještava na pristran i zavaravajući način šireći “vlastite istine”.

“To je hrvatska ambasadorica Andrea Bekić napisala u pismu u koje imamo uvid. Čak implicitno optužuje SRF za sudjelovanje u politički motiviranoj kampanji protiv Hrvatske. Ambasadorica iznosi svoje kritike na četiri stranice, napisane nediplomatski oštrim tonom”, navodi Tages-Anzeiger u svom članku pod naslovom “Hrvatska napada švicarsku televiziju”.

Osim toga, Bekić je nakon što su se pojavile snimke interventnih policajaca kako lupaju migrante, objavila na Twitteru, da će “svi medijski izvještaji uključujući SRF-ove biti temeljito istraženi”.

Nakon što su mediji žestoko problematizirali njene komentare na švicarskoj javnoj televiziji i stavove prema postupanju s migrantima, nazivajući to “još jednom blamažom Hrvatske”, Bekić je demantirala da je poslala pismo na SRF. Ipak, priznaje da je vodila “nejavnu korespondenciju s članovima Socijaldemokratske strane”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...