DRAMA NA KOSOVU: Izvršen napad na granični prijelaz Jarinje sa teritorije Srbije

Portparol Policije Kosova Baki Keljani potvrdio je ove informacije navodeći da je izvršen napad.

  • Vijesti

  • 17. Okt. 2021  17. Okt. 2021

  • 3

Kako javlja prištinska novinska agencija Kosovopress, na granični prelaz Jarinje je večeras bačena bomba sa teritorije Srbije. Kako javlja ovaj medij, napadnut je punkt policije i carine.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani potvrdio je ove informacije navodeći da je izvršen napad.

“Na osnovu prvih informacija sumnja se da je bomba došla iz pravca sela Tušnica u Srbiji. Istraga o slučaju je počela”, rekao je.

Kosovska policija je saopštila da je od službenika na prelazu Jarinje dobila informaciju da je danas popodne projektil iz vatrenog oružja pogodio kontejner na tom prelazu.

"Sumnja se da je granata došla iz pravca Srbije. Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinje danas popodne projektil vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi graničnim službenicima granične policije i carine Republike Kosovo", navodi se u saopštenju iz policije.

Dodaje se da se na osnovu prvih informacija, sumnja se da je granata došla iz pravca sela Tušnica, koje se nalazi na teritoriji centralne Srbije.

„Nije bilo povrijeđenih, istraga je u toku. Saobraćaj se na ovom prelazu odvija bez problema“, navodi se u saopštenju iz policije.

Podsjetimo, danas se na Kosovu održavaju lokalni izbori, birališta su zatvorena, a odnosi između Srba sa sjevera Kosova i zvanične Prištine su znatno pogoršani zbog nedavnih akcija specijalne jedinice ROSU i sukoba koji su izbili između građana srpske nacionalnosti i kosovske policije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...