NOVA DRAMA U RUSIJI: Dječak pucao u školi i ranio jednog učenika, direktorica ga nagovorila da se preda policiji

Novinska agencija Interfax objavila je da je jedan od motiva zlostavljanje u školi. Otkazana je nastava u ponedjeljak. 

  • Svijet

  • 18. Okt. 2021  18. Okt. 2021

  • 0

Mjesec dana nakon pucnjave na univerzitetu u ruskom gradu Permu u Uralu, učenik šestog razreda osnovne škole otvorio je vatru u školi u istoj regiji.

Ispalio je dva hica u strop i zid, navele su vlasti. Nema mrtvih, a jedan učenik je lakše ozlijeđen.

Dječak je uhapšen, a 300 učenika i 30 učitelja mogli su samostalno napustiti zgradu u selu Sars.

Mediji pišu da je direktorica uvjerila naoružanog 12-godišnjaka da se preda. Rekao je da je u tajnosti uzeo pištolj od svog oca. 

Vlasti nisu iznijele nikakve informacija o pozadini incidenta. Novinska agencija Interfax objavila je da je jedan od motiva zlostavljanje u školi. Otkazana je nastava u ponedjeljak. 

U gradu Permu, oko 1.200 kilometara istočno od Moskve, student prava je prije mjesec dana lovačkom puškom ubio šest osoba, a ranio oko 20.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...