“SB” NA OBILJEŽAVANJU 18. GODIŠNJICE SMRTI ALIJE IZETBEGOVIĆA: Pogledajte kako je bilo na Kovačima…(FOTO)

Cvijeće su položile brojne delegacije državnog, federalnog i nižih nivoa vlasti u BiH, predstavnici diplomatskog kora, boračkih udruženja i drugi.

  • Vijesti

  • 19. Okt. 2021  19. Okt. 2021

  • 5

Povodom 18. godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić i član Predsjedništva Šefik Džaferović položili su danas cvijeće na njegov mezar i zajednički nišan na šehidskom mezarju Kovači.

Nakon intoniranja himne, prvo su cvijeće položili članovi Predsjedništva, a nakon toga i Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH.

alt

Foto: Slobodna Bosna/Samir Saletović Cvijeće su položile brojne delegacije državnog, federalnog i nižih nivoa vlasti u BiH, predstavnici diplomatskog kora, boračkih udruženja i drugi.

Alija Izetbegović bio je prvi predsjednik međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine i vrhovni komandant Armije RBiH tokom agresije na BiH.

alt

Foto: Slobodna Bosna/Samir Saletović

Rođen je 8. augusta 1925. godine u Bosanskom Šamcu, a umro je 19. oktobra 2003. godine u Sarajevu.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" bio je na Kovačima, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...