NA GODIŠNJICU SMRTI: Unuka Alije Izetbegovića objavila rijetko viđenu fotografiju

Fotografija je vjerovatno nastala još za vrijeme rata, s obzirom na odjeću kojuje nosio Alija i grb Armije RBiH na ramenu.

  • Društvo

  • 19. Okt. 2021  19. Okt. 2021

  • 0

Nađa Berberović-Dizdarević na godišnjicu smrti svog djeda Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine objavila je do sada rijetko viđenu fotografiju s djedom.

Fotografija je vjerovatno nastala još za vrijeme rata, s obzirom na odjeću kojuje nosio Alija i grb Armije RBiH na ramenu.

Nađa Berberović Dizdarević je inače historičarka umjetnosti i trenutno direktorica muzeja "Alija Izetbegović". Na lokalnim izborima 2020. godine pokušala je ući u političke vode kao kandidatkinja za općinsko vijeće. Ipak, nije uspjela u toj namjeri, piše Klix.

alt

Tada je poručila da vjeruje u SDA koju je njen djed afirmisao.

Danas je na čelu muzeja koji godišnje posjeti veliki broj građana, a koji je posvećen životu i djelu njenog djeda.

Podsjetimo, Izetbegović je preminuo na današnji dan prije 18 godina, a sahranjen je na mezarju Kovači u Sarajevu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...