PEČENI KESTENI: Treba i to znati, pa pokušajte na ovaj način

Jesen je, što znači i sezona kestena.

  • Gastro

  • 19. Okt. 2021  19. Okt. 2021

  • 0

SASTOJCI:

Kesten (količina zavisi od vas)

malo soli

PRIPREMA:

1. Napravite jedan rez cijelom dužinom kestena (koristite nož za hljeb)

2. Postupak ponoviti sa svakim kestenom.

3. Kestene staviti u šerpu i prekriti hladnom vodom.

4. Dodati pola kafene kašike soli.

5. Pustiti da prokuhaju i odmah procijediti .

6. Kestene staviti u tepsiju.

7. Zagrijati rernu na maksimum i peči kestene 15 minuta.

8. Izvadite iz rerne, prekrijte peškirom ili kuhinjskom krpom na 15 minuta da dodatno omekšaju. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...