ČAROBNI TRENUCI: Mobilna aplikacija za...

...PlayStation 5 uskoro bi mogla dobiti jako zanimljivu opciju, a mi tekst prenosimo sa hrvatskog Tportala.

  • HiTec

  • 19. Okt. 2021  19. Okt. 2021

  • 0

Sony isprobava nove načine dijeljenja slika i videa snimljenih na PlayStationu 5 uz pomoć aplikacije PlayStation.

Prema izvješću objavljenom u ponedjeljak, kompanija ovu značajku testira na teritoriju Kanade i Japana, piše Verge.

Nakon što aktivirate opciju, na aplikaciji ćete vidjeti pregled slika koje ste snimili.

"Video isječci i slike ekrana bit će dostupne na ekranu vaše PlayStation aplikacije 14 dana nakon što ih snimite pomoću PlayStationa 5", piše u službenom objašnjenju značajke.

Također vrijedi naglasiti da korisnici bar za sad ne moraju imati članstvo PlayStation Plus ako žele koristiti ovu značajku.

Problem koji bi mogao zasmetati najtvrdokornijim gejmerima je ograničena rezolucija slika prikazanih unutar aplikacije - 1920 puta 1080 piksela. Sony kaže da se slike snimljene u većoj rezoluciji neće prebaciti na smartfon.

Još jedna zanimljiva stvar vezana uz značajku je što ćete čak i ako izbrišete sliku na konzoli istu i dalje moći pregledati unutar aplikacije PlayStation.

Služben dolazak nove značake za PlayStation 5 još nije poznat.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...