CRNADAK JE PROTIV PRIJEDLOGA ZAKONA O LIJEKOVIMA: Pozvao narodne poslanike da budu razumni i...

Poslanici opozicije danas neće podržati ovaj prijedlog, jer je materija u nadležnosti Parlamenta BiH, izjavio je jučer šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić.

  • Vijesti

  • 20. Okt. 2021  20. Okt. 2021

  • 0

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik skupštinskog Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju, Igor Crnadak, na današnjoj sjednici Odbora glasao je protiv da se Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima uputi u dalju proceduru na sjednici NSRS-a.

"Radi se o izrazito antievropskom zakonu, koji bi, zbog svoje kontradiktornosti sa brojnim drugim zakonima, donio haos u oblasti lijekova, njihovog uvoza i distribucije u Republici Srpskoj, što predstavlja ozbiljnu opasnost za zdravlje i živote građana. Pozivam narodne poslanike da budu razumni, da još jednom razmisle o posljedicama svog glasanja i da danas ne podrže ovaj zakon", rekao je Crnadak.

Podsjetimo, Banjoj Luci danas se održava sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se raspravljati o Prijedlogu zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, po hitnom postupku, piše Klix.

Ovaj prijedlog utvrdila je Vlada Republike Srpske na sjednici u ponedjeljak. Prijedlogom zakona vlast u RS pokušava razvlastiti Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH, a njene nadležnosti bi se prenijele na novu Agenciju za lijekove i medicinska sredstva RS.

Poslanici opozicije danas neće podržati ovaj prijedlog, jer je materija u nadležnosti Parlamenta BiH, izjavio je jučer šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić.

"Ovim zakonom osniva se Agencija za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske, kao ovlašteni organ nadležan za oblast lijekova i medicinskih sredstava, koji se proizvode i upotrebljavaju u medicini u RS-u. Agencija je samostalna upravna organizacija i ima svojstvo pravne osobe", stoji u prijedlogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...