ŠAMAR IZ BRISELA: Evo šta kažu iz NATO-a o snovima MILORADA DODIKA...

Iz NATO-a jasno su još jednom poručili Dodiku da snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet stabilne i sigurne Bosne i Hercegovine.

  • Vijesti

  • 20. Okt. 2021  20. Okt. 2021

  • 5

Snažno podržavamo suverenitet i teritorijalni integritet stabilne i sigurne Bosne i Hercegovine, kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz sjedišta Sjevernoatlanskog saveza (NATO) u Briselu.

To je komentar Saveza u povodu posljednjih aktivnosti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini, koji je praktički najavio destrukciju Oružanih snaga BiH, te otvoreno zaprijetio upotrebom oružane sile u slučaju "intervencije NATO -a u Bosni i Hercegovini", najavljujući čak i pomoć "prijatelja" koji ga neće ostaviti na cjedilu.

"Nastavljamo poticati domaće pomirenje, apeliramo na političke lidere da izbjegavaju retoriku podjela. Posvećeni smo održavanju snažnog političkog dijaloga i praktične saradnje sa Bosnom i Hercegovinom i nudimo stalnu podršku naporima za evroatlantske reforme - na dobrobit svih u Bosni i Hercegovini - uključujući i napore Misije NATO-a u Sarajevu.

Ohrabrujemo vodstvo Bosne i Hercegovine da u potpunosti iskoristi širinu NATO-ovih alata partnerstva i sigurnosti i partnerstvo te pozdravljamo rad Komisije za saradnju s NATO -om", kazao je za Radiosarajevo.ba dužnosnik NATO-a u Briselu.

Milorad Dodik nastavlja udar na državu BiH i aktivnosti na rušenju ustavno-pravnog poretka, a za danas je u Narodnoj skupštini RS najavljena rasprava o osnivanju agencije za lijekove na nivou entiteta RS, čime se praktično razvlašćuje državna agencija.

Nakon nedavnog tzv. ukaza predsjednice entiteta RS Željke Cvijanović kojim se derogira "Inzkov zakon" o zabrani negiranja genocida, Dodik je najavio seriju aktivnosti s ciljem povlačenja podrške osnivanju važnih državnih institucija, što se dovodi u vezu s pokušajem podrivanja državnog aparata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...