MINISTRICA TURKOVIĆ I EDIN VRANJ: “Očekujemo da Srbija…”

Tema razgovora je bio nedavno vođeni proces protiv njega vođen u Srbiji, gdje je proveo više od mjesec dana u pritvoru.

  • Vijesti

  • 20. Okt. 2021  

  • 4

Ministrica vanjskih poslovo BiH Bisera Turković sastala se danas sa bivšim načelnikom Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije Edinom Vranjem.

Tema razgovora je bio nedavno vođeni proces protiv njega vođen u Srbiji, gdje je proveo više od mjesec dana u pritvoru.

"Istakla sam kako je odluka o njegovom puštanju na slobodu važan korak u pozitivnom smjeru, ali da je neophodna puna saradnja tužilaštava BiH i Srbije i jednak tretman bh. državljanina Huseina Mujanovića i Osmana Osmanovića protiv kojih se i dalje vode procesi. Očekujemo da Srbija i ta dva predmeta ustupi bh. pravosuđu", objavila je na društvenim mrežama ministrica Turković.

Razgovarala sam jutros sa Edinom Vranjem o procesu koji je protiv njega vođen u Srbiji, gdje je proveo više od mjesec...

Objavljuje Bisera TurkovicSrijeda, 20. listopada 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...