SENKA NOŽICA POJASNILA: “Neće biti hapšenja jer nema reakcije drugih političkih subjekata”

"Šta rade predstavnici bošnjačkog naroda, predstavnici hrvatskog naroda?", pita se advokatica Nožica.

  • Mini market

  • 20. Okt. 2021  

  • 2

"Hoće li biti hapšenja? Neće. Zašto bih ja vjerovala da će biti hapšenja, kao da nije i do sada bilo takvih incidentnih  situacija, pa nije bilo hapšenja", istakla je advokatica Senka Nožica u Odgovorite ljudima.

"Najveći problem kada je u pitanju gospodin Dodik i ovaj sada najnoviji, ja stvarno mislim da je to kršenje Ustava BiH vezano za Agenciju za lijekove jer se ne može ukinuti nadležnost Agenciji za lijekove BiH u jednom entitetu. To je apsolutno protivno Ustavu."

Ističe da je brinu dvije stvari.

"Gospodin Dodik vrlo često prelazi tu crtu koja je apsolutno dozvoljena, tu crvenu liniju. A prelazi je zato što uopće nema političke reakcije drugih političkih subjekata. Šta rade predstavnici bošnjačkog naroda, predstavnici hrvatskog naroda? Ja prosto imam osjećaj prećutnu šutnju, samo ti talasaj, nama je dobro, mi nećemo na to reagovati jer smo saglasni s tim da podijelimo ovu zemlju. Mene to brine. Zašto nema adekvatne reakcije? Adekvatna reakcija može biti politička neka sankcija. OHR je zabrinut. I oni su zabrinuti, ovi ne reaguju, Dodik provodi svoje, ukida institucije i to može tako biti u nedogled."

(Federalna.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...