PUNOM PAROM NAPRIJED: Kompanija iz Bosne i Hercegovine preuzela 50 posto vlasništva u njemačkoj firmi

Ovom akvizicijom Geobiro d.o.o. je ojačao svoju poziciju u industriji laserskog skeniranja i modeliranja te osigurao direktni pristup evropskom tržištu.

  • Ekonomija

  • 21. Okt. 2021  

  • 0

Kompanija iz Konjica Geobiro d.o.o. preuzela je 50 posto vlasništva njemačke firme BIMm services GmbH sa sjedištem u Sontheimu.

BIMm services GmbH je kompanija koja se bavi laserskim skeniranjem i Scan to BIM modeliranjem. U svom vlasnistvu posjeduje najmoderniju opremu za lasersko skeniranje kao što su Leica RTC360 i NavVis Vlx laserski skeneri.

Suvlasnik preostalih 50 posto dionica je Armin Schweigardt, njemacki arhitekta, sa preko 20 godina iskustva u ovoj branši. Pored BIMm Services GmbH, vlasnik je i kompanije BIMm Solutions GmbH koja se bavi razvojem softvera za modeliranje i obradu oblaka tačaka.

Ovom akvizicijom Geobiro d.o.o. je ojačao svoju poziciju u industriji laserskog skeniranja i modeliranja te osigurao direktni pristup evropskom tržištu.

Sa druge strane BIMm Services GmbH je sa Geobiro-om osigurao kvalitetnu i sigurnu produkciju potrebnu za razvoj svog poslovanja na teritoriji cijele Evrope.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...