ROGE U BIJELOM SOSU: Sinteza savršenog okusa

Možete ih služiti kao predjelo ili kao laganu večeru.

  • Gastro

  • 21. Okt. 2021  21. Okt. 2021

  • 0

SASTOJCI:

500 gr roga

100 gr milerama

0,1 l mlijeka

20 gr putera

2 čehna bijelog luka

malo svježeg peršuna

malo harise

maslinovo ulje

so

biber

PRIPREMA:

1. U jednoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje sa peršunom, sitno sjeckanim bijelim lukom. Ostavite sa strane

2. Roge operite, očistite od sjemenki i onda dobro posušite.

3. Pecite roge u tavi sa poklopcem.

4. U šerpici rastopite puter sa mileramom i puterom, začinite harisom.

5. Par minuta prije nego roge budu pečene dodajte smjesu sa bijelim lukom, maslinovim uljem i peršunom. Pecite još 2-3 minute.

6. Roge izvadite na tanjir i prelijte sosom od milerama.

7. Pobiberite i posolite po želji.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...