DOSTA IM JE DODIKOVOG LUDILA: SDP u akciji, podnijet će krivične prijave zbog...

Zaključak sjednice je da će SDP pozvati Visokog predstavnika u BIH i ministarstvo vanjskih poslova da traže sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, saopćeno je

  • Vijesti

  • 21. Okt. 2021  

  • 2

Socijaldemokratska partija (SDP) najavila je da će podnijeti krivične prijave zbog odluke NSRS-a o usvajanju Prijedloga zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske.

Također, iz ove SDP-a od novog vršioca dužnosti glavnog tužitelja Tužilaštva BiH, Milanka Kajganića, da pokrene već formirane predmete protiv člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

- Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine traži od državnog tužilaštva i novog vršioca dužnosti Glavnog tužitelja Milanka Kajganića da pokrene već formirane predmete protiv Milorada Dodika.

 

U isto vrijeme SDP BiH će podnijeti krivične prijave zbog odluke o usvajanju Zakona o Agenciji za lijekove i medicinska sredstva RS, smatrajući to napadom na državni ustavni poredak. Zaključak sjednice je da će SDP pozvati Visokog predstavnika u BIH i ministarstvo vanjskih poslova da traže sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, saopćeno je iz SDP-a.

Ističu kako je predsjednik ove stranke, Nermin Nikšić, poslao pisma čelnicima Partije evropskih socijalista i Socijalističke internacionale, a vezano za blokadama i prijetnjama miru u BiH.

- U proteklih nekoliko dana predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić poslao je pisma čelnicima Partije evropskih socijalista i Socijalističke internacionale u vezi sa narušavanjem odnosa u Bosni i Hercegovini, prijetnji miru, blokadama institucija, a koje dovode do usložnjavanja i pojačavanja secesionističkih namjera čelnika RS, navodi se, između ostalog, u njihovom saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...