BOMBA IZ AMERIKE: NBA ruši Evroligu, pravi se novo takmičenje

Stvaranjem tog takmičenja, Evroliga bi praktilno otišla u historiju.

  • Sport

  • 21. Okt. 2021  

  • 0

NBA liga namjerava se proširiti i na evropsko tlo stvaranjem novog takmičenja koje bi krenulo možda već i sljedeće sezone.

Katalonski "Mundo Deportivo" je prije dva dana najavio da se Euroliga nalazi u teškoj situaciji i da su klubovi sve bliži okretanju ka FIBA takmičenjima.

Španska "Marca" još više je podgrejala vatru. "Marca" tvrdi da Amerikanci u saradnji sa FIBA kreću u stvaranje NBA Evrope.

Stvaranjem tog takmičenja, Evroliga bi praktilno otišla u historiju.

Ukoliko se sve to obistini, to ipak ne bi značilo da bi evropski timovi odmjeravali snage sa NBA ligašima. Plan Amerikanaca je da to bude potpuno novo takmičenje sa isključivo evropskim klubovima.

Posle NBA lige, ženske WNBA lige, razvojne G lige i NBA Afrike, NBA Evropa bi bila peto takmičenje pod okriljem NBA organizacije, ovog puta uz pomoć FIBA i uz pristanak nacionalnih košarkaških saveza.

Euroligaški klubovi su uglavnom nezadovoljni radom Đordija Bertomeua i svake godine se vode nove polemike oko toga kako bi trebalo da izgleda takmičenje kao što je Euroliga.

Prvi čovek NBA lige Adam Silver je već poslao pismo Đordiju Bertomeuu u sedište Evrolige u kojem ističe nameru da napravi neku vrstu Evropske divizije u kojoj bi igrali neki od najboljih evropskih klubova.

U narednim danima se čeka rasplet situacije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...