PRIPREME SU U TOKU: Mostar će cestom biti povezan sa Hrvatskom

Ukupna dužina brze ceste prema idejnom rješenju iznosi 60,93 kilometra. Kroz područje Hercegovačko-neretvanske županije, brza cesta prolazi od Mostara sjever do Pologa, a od Pologa do granice s Hrvatskom

  • Ekonomija

  • 21. Okt. 2021  

  • 5

Federalno ministarstvo okoliša i turizma je u Širokom Brijegu i Grudama održalo javne rasprave o ocjeni Studije utjecaja na okoliš za projekt izgradnje brze ceste Mostar – Široki Brijeg – granica s Hrvatskom.

Brza cesta Mostar sjever – Široki Brijeg – granica s Hrvatskom prolazi kroz područje gradova Mostara i Širokog Brijega, općine Grude i vodi do granice s Republikom Hrvatskom u blizini graničnog prijelaza Gorica. 

Ukupna dužina brze ceste prema idejnom rješenju iznosi 60,93 kilometra. Kroz područje Hercegovačko-neretvanskog kantona, brza cesta prolazi od Mostara sjever do Pologa, a od Pologa do granice s Hrvatskom.

Dionica Polog – granica RH podijeljena je na dvije poddionice, Polog – Polugrina dužine 15,9 kilometara i Polugrina – granica sa Hrvatskom u dužini od 24,6 kilometara.

Na poddionici Polog – Polugrina planira se izgraditi 14 objekata (dva mosta, dva nadvožnjaka, devet podvožnjaka i jedan hidrološki propust). Na ovoj dionici planirana je i izgradnja jednog odmorišta i dva čvorišta Uzarići i Polugrina. 

Na poddionici Polugrina – granica s Hrvatskom zbog konfiguracije terena i ukrštanja trase brze ceste s postojećim saobraćajnicama bit će izgrađeno ukupno 25 objekata (jedan most, devet vijadukata, tri nadvožnjaka, osam podvožnjaka i četiri prolaza), navodi se u saopćenju Autocesta FBiH.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...