PRONAĐENI POSMRTNI OSTACI NA PODRUČJU ROGATICE: Najmlađa žrtva imala je pet godina...

Ipak, da li se radi o ovim žrtvama sa sigurnošću će se znati nakon DNK analize pronađenih posmrtnih ostataka

  • Hronika

  • 22. Okt. 2021  22. Okt. 2021

  • 6

Danas su na području Rogatice, na lokalitetu Pribošijevci, izvršena ekshumacija posmrtnih ostataka najmanje tri osobe. Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić je rekla kako se traga za još jednom osobom.

Prema informacijama Instituta za nestale osobe BiH, posmrtni ostaci bi mogli pripadati žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su na tom području nestale u ljeto 1992. godine.

- Najvjerovatnije se radi o četiri člana jedne porodice, među kojima je i jedno dijete koje je u momentu smrti imalo svega pet godina. Ipak, da li se radi o ovim žrtvama sa sigurnošću će se znati nakon DNK analize pronađenih posmrtnih ostataka, kazala je Fazlić.

Posmrtni ostaci će biti prebačeni u Komemorativni centar u Tuzli radi kriminalističko tehničke i sudsko-medicinske obrade te uzimanja koštanih uzoraka, piše Oslobođenje.

Ekshumacija je provedena pod nadzorom Tužilaštva BiH i po naredbi Suda BiH, a prisustvovali su istražitelj Instituta za nestale, antropolozi ICMP-a, lokalna policija, te radnici i policija koja je osiguravala lokalitet ekshumacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...