NAPUSTIO PDP PA IZNIO NIZ OPTUŽBI: "Stavio se u službu SNSD-a"

Nekadašnji visoki funkcioner PDP-a Slavko Vučurević, koji je danas istupio iz ove stranke, tvrdi, između ostalog, da je predsjednik PDP-a Branislav Borenović u nekoliko navrata od njega tražio da ide javno protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • Politika

  • 22. Okt. 2021  22. Okt. 2021

  • 3

"Slavko Vučurević, koji je danas napustio PDP, izgovorio je gomilu brutalnih neistina i uvreda upućenih dojučerašnjim kolegama od kojih je većina na ličnoj osnovi, što više govori o onome ko ih izgovara", izjavila je portparol PDP-a Anja Petrović.

Petrovićeva je mišljenja da se Vučurević stavio u službu SNSD-a.

Ona je rekla Srni da PDP daje punu podršku Saši Borjanu da, zajedno sa narodnim poslanikom Ljubišom Krunićem, vrati Gradski odbor PDP Trebinje "na mjesto koje zaslužuje u političkom životu ovog grada i pokrene aktivnosti odbora koje su već duži period izostajale, što je dovelo do njegovog raspuštanja".

Nekadašnji visoki funkcioner PDP-a Slavko Vučurević, koji je danas istupio iz ove stranke, iznio je niz optužbi na najuže rukovodstvo ove stranke, među kojima je da je predsjednik PDP-a Branislav Borenović u nekoliko navrata od njega tražio da ide javno protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je optužio rukovodstvo PDP-a i za uzimanje ogromnih suma novca za određene pozicije, navodeći da pojedini članovi rukovodstva imaju stanove u Velikoj Britaniji.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...