"NE MOGU VJEROVATI...": Oglasio se Novak Đoković nakon ultimatuma koji je dobio

Đoković i drugi dobili su jasan ultimatum. No, činjenica jest kako Đoković ima priliku ispisati historiju i osvojiti svoj 21. Grand Slam naslov, a hoće li doći u Melbourne nitko ne zna. Pa ni on sam.

  • Sport

  • 22. Okt. 2021  22. Okt. 2021

  • 1

Puno se prašine podiglo među teniserima nakon što je australski ministar za useljeništvo Alex Hawke izjavio da se svi koji žele igrati na Australian Openu moraju biti potpuno vakcinisani protiv Covida-19 

Naravno, cijela priča dobila je na težini zbog prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića za kojeg se još ne zna hoće li uopće braniti naslov na tom Grand Slam turniru.

Činjenica jest kako bi za Australian Open bio velik udarac da na njemu ne igra Novak Đoković koji je taj turnir osvojio devet puta.

Kada su Hawkea upitali ima li poruku za Đokovića, koji se još nije izjasnio je li se vakcinsao ili ne, kratko je rekao:

'Ne, nemam neku posebnu poruku za Đokovića. Imam poruku za sve koji žele doći u Australiju, pa i za njega. Morat će se vakcinisati dvjema dozama', kazao je australski ministar.

Dakle, Đoković i drugi dobili su jasan ultimatum. No, činjenica jest kako Đoković ima priliku ispisati historiju i osvojiti svoj 21. Grand Slam naslov, a hoće li doći u Melbourne nitko ne zna. Pa ni on sam.

"Pratim situaciju, a konačnu odluku donijet ću početkom novembra. Strašno je to što se događa u društvu između vakcinisanih i nevakcinisanih. Ne mogu vjerovati na što smo spali, na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se vakcinisati ili neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji rade pritisak na sve ljude', poručio je Đoković, piše Tportal.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...