Ekonomija
STIŽE NOVA VEZA BOSNE I HERCEGOVINE I HRVATSKE: Poznat datum otvaranja
Prije 1 min0
Tekst prenosimo sa portala 24sata.hr.
Gastro
23. Okt. 2021 23. Okt. 2021
0
Priprema palačinki naizgled je jednostavan zadatak, ali sigurni smo kako si barem jednom imala problem sa smjesom koju si umutila "od oka". Kako bi ubuduće izbjegla sve nezgode, posluži se receptom britanskog pekara i slastičara Paula Hollywooda.
U njegovom receptu nema ničeg ekstravagantog i kompliciranog - samo pet uobičajenih sastojaka u omjeru koji garantira uspjeh.
Imaj na umu da je ova količina dovoljna za osam palačinki. Sugeriramo da udvostručiš ili utrostručiš smjesu, ovisno o društvu i apetitu.
Sastojci:
125 g glatkog brašna
1/2 žličice soli
2 jaja
150 ml punomasnog mlijeka
25 g rastopljenog maslaca
suncokretovo ulje (za pečenje)
Priprema:
1. Pomiješaj brašno sa soli. Napravi rupu u sredini pa razbij jaja pa miješaj drvenom žlicom.
2. Kad se smjesa krene zgušnjavati, postepeno dodaj mlijeko. Kad tijesto postane glatko, dodaj i rastopljeni maslac.
Zagrij tavicu na srednje jakoj vatri pa ulij malo ulja i pređi kuhinjskim ubrusima po dnu tavice.
Peci palačinku otprilike 45 sekundi pa je okreni; trebala bi biti zlatno-smeđe boje.
U slast!:)
Ekonomija
STIŽE NOVA VEZA BOSNE I HERCEGOVINE I HRVATSKE: Poznat datum otvaranja
Prije 1 min0
Ekonomija
NEVJEROVATAN PUT BH. FIRME: Počeli sa dvoje zaposlenih, danas grade stanove za radnike (VIDEO)
Prije 10 min0
Mini market
NASER I ĐOKA, DVA PORATNA DRUGA: Pogledajte kako se Orić i Ždrale opuštaju uz pjesmu "RAMO, RAMO, DRUŽE MOJ"! (VIDEO)
Prije 16 min0
Sport
POZNAT SUDIJA ZA MEČ AUSTRIJE I BIH: Evo ko će dijeliti pravdu
Prije 16 min0
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
NAPRAVITE JABUKE U ŠLAFRUKU: Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne
Prije 13h0
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.