„OVO JE UVREDA SVIH NAS U BOSNI“: Emir Suljagić oštro reagirao na riječi patrijarha Porfirija

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oštro je reagirao nakon riječi patrijarha SPC-a Porfirija.

  • Mini market

  • 25. Okt. 2021  25. Okt. 2021

  • 8

Podsjetimo, patrijarh Porfirije prethodnih dana je bio u posjeti Bosni i Hercegovini, a prekjučer je boravio u Prijedoru, gdje je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pripremio doček za njega. Tokom obraćanja, Porfirije je „potkačio“ Dodika, kazavši da "nije predsjednik ničega".

- Svi mi pravoslavni znamo kako se obraća vladika vladici, patrijarh vladici i obrnuto, ali mi smo ovde svi svoji, i više od formalnosti smo braća, kazao je patrijarh Porfirije tokom obraćanja.

A onda se obratio Dodiku, članu Predsjedništva BiH.

- Dragi, ja sam malopre pitao, ne znam kako da te oslovim, predsedniče, jer nisi predsednik ničega, ili jesi, upitao je Porfirije Dodika!?

Prisutni su zatim prasnuli u smijeh i počeli aplaudirati, a Dodik je pokušao da sakrije neprijatnost.

Nakon svega, komentar na Porfirijeve riječi dao je i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

„Milorad Dodik je član Predsjedništva BiH, njenog kolektivnog suverena, i samim tim i njen predsjednik. Na stranu to što on čini s tim položajem - na stranu i činjenica da bi on najradije da ne postoji kao država - reći da nije predsjednik ničega je, realno, uvreda svih nas u Bosni“, poručio je Suljagić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...