"SB" ISPRED OHR-a: Schmidtovi saradnici će obaviti razgovor sa predstavnicima građana, visoki predstavnik nije u Sarajevu...(FOTO)

 Na sastanak je otišlo četvero predstavnika okupljenih građana ispred zgrade OHR-a

  • Vijesti

  • 25. Okt. 2021  25. Okt. 2021

  • 4

Protest građana ispred zgrade OHR-a nije prošao nezapaženo. Iako visoki predstavnik Christian Schmidt navodno nije u Sarajevu, sa predstavnicima i organizatorima protesta će razgovarati Schmidtovi saradnici.

Na sastanak su kako javlja reporter "Slobodne Bosne" otišli predstavnici okupljenih građana ispred zgrade OHR-a.

Podsjećamo, grupa građana održava mirne proteste ispred zgrade OHR-a u Sarajevu. Od visokog predstavnika Christiana Schmidta traže da reaguje i zaštiti ustavno-pravni poredak BiH.

"Zahtijevamo da visoki predstavnik Christian Schmidt u koordinaciji sa EU i SAD odlučno i hitno reaguje povodom aktuelne krizne situacije u zemlji. Da preuzme odgovornost i dužnosti koje ima po svome mandatu, te da koristi sve mehanizme OHR-a u svrhu rješavanja trenutne i budućih kriza, uključujući Bonske ovlasti i zabrane djelovanja političkih aktera u BiH",  poručili su organizatori Sejda Čavćić i Suad Đozić.

(SB)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...