DODIK NAKON SASTANKA SA DAČIĆEM: “Želim da sa ponosom istaknem, bez obzira kako će to opozicija shvatiti..."

Srbija i RS u miru pokazuju da mogu same i samostalne da upravljaju svojim ekonomijama

  • Politika

  • 25. Okt. 2021  25. Okt. 2021

  • 10

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je nakon održanog sastanka sa predsjednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem rekao da Republika Srpska ima snagu za samoodrživost, te da će Narodna skupština Srpske u narednim danima donositi odluke koje će vratiti ustavnu poziciju.

- Želim da sa ponosom istaknem, bez obzira kako će to opozicija shvatiti, da sam ja učestvovao na prvoj sjednici Skupštine srpskog naroda i kasnije bio uključen u donošenje svih važnih dokumenata kao što je Ustav RS i zakona o vojsci RS. 

Istakao je kako Dačić ima razumijevanja prema onome što se ovdje dešava i uvijek je pomagao tamo gdje može. Dodik je rekao da su razgovarali o tom vremenu koje je iza njih. Ocijenili su da je saradnja dobra, da je donosila puno uvažavanja, te su dijelili iste vrijednosti vezano za mir, stabilnost, ekonomiju, infrastrukturu i sve ostalo.

- Drago mi je što je ovdje čovjek koji može da posvjedoči o teškim vremenima kroz koja srpski narod prolazi, ali isto tako i onima kojima Srbija i RS u miru pokazuju da mogu same i samostalne da upravljaju svojim ekonomijama.

Dodik je rekao kako RS ima snagu za to bez obzira što joj mnogi to otimaju ili ne dopuštaju.

- Pokušavaju ajtidejtonskim djelovanjem da nam oduzmu sve nadležnosti, a naša Skupština će odgovoriti na sve to - poručio je Dodik, piše Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...