TEGELTIJA PROMIJENIO PLOČU: "Mi smo pred zidom, nemamo kuda, Republika Srpska neće..."

Bosna i Hercegovina je država koja može da funckioniše isključivo na kompromisu. Tako je koncipirana. Ako nema kompromisa ona ne može da funkcioniše, a trenutno je u fazi da ide u duboko propadajuću državu, kazao je Milan Tegeltija.

  • Društvo

  • 26. Okt. 2021  

  • 3

Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika, istakao je da Republika Srpska traži poštovanje Ustava, a ne njegovo rušenje.

- Republika Srpska neće nestati, to je sasvim sigurno. Bosna i Hercegovina je država koja može da funckioniše isključivo na kompromisu. Tako je koncipirana. Ako nema kompromisa ona ne može da funkcioniše, kazao je Tegeltija te dodao:

- Ona je trenutno u fazi da ide u duboko propadajuću državu, zato što nema kompromisa.

Kompromis je, naglašava, moguće naći pod uslovima da svi prihvate Dejtonski sporazum i postojanje Republike Srpske sa svim njenim nadležnostima, onako kako su propisane.

- Bez tajnih planova da se RS svede na praznu košuljicu. Mi smo pred zidom, nemamo kuda, istakao je savjetnik Milorada Dodika, te kako prenosi federalna.ba, zaključio: "Ne možemo dopustiti da se RS šapatom ugasi". 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...