IMA I KREVET: Renault 4 u novom izdanju vozi na sunčevu energiju (VIDEO)

Tekst prenosimo sa stranice Index Auto zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 26. Okt. 2021  26. Okt. 2021

  • 0

Renault ove godine obilježava 60 godina legendarne četvorke.

Vjerojatno najpopularniji Renault svih vremena je tijekom karijere duge tri desetljeća prodan u više od 8 milijuna primjeraka, a veliku slavu stekao je i na našim prostorima, gdje su ga obasipali brojnim epitetima i nadimcima. 

Renault 4 se uskoro vraća, a do tada ćemo svjedočiti inovativnim konceptima na temu originalne četvorke, ali u još originalnijem izdanju, kakvo mogu samo Francuzi ponuditi. Najnoviji u nizu nosi ime Suite N°4, a potpisuje ga francuski dizajner Mathieu Lehanneur. Kao što i samo ime govori, radi se o konceptu inspiriranom stanovanjem, točnije chic hotelima. 

Osnova je Renault 4L, a najveće novosti su se dogodile straga. Bočni paneli, uključujući stražnji blatobran koji pamtimo po koroziji, zamijenjeni su transparentnim polikarbonatnim elementima.

Time je kabina dodatno osvijetljena, čime se stvara tzv. lounge okruženje. 

Krov nosi solarne panele koji služe punjenju baterije za pogon. Upravo tako, pogon je električni, ali u Renaultu ne otkrivaju performanse. Isto govori i izostanak prednje rebraste maske koju je zamijenila zatvorena ploha od poliranog aluminija. Kontrast je to boji karoserije koja teksturom uvelike podsjeća na beton kao još jedna poveznica s arhitekturom u kojoj automobil traži inspiraciju.

Unutrašnjost je u veselijim bojama. Sjedala i prednja armatura su presvučeni žutim plišem, dok su stražnja sjedala dobila robusniju crnu šenil tkaninu. Straga je pak dodatna ladica, čime se dobiva prostor za odmor. 

"Želio sam spojiti svjetove automobila i arhitekture kako bih stvorio open-air hotelsku sobu", kratko je pojasnio Lehanneur svoje djelo. 

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=257021279689052&t=0

Automobil je izložen na pariškoj izložbi Maison & Objet, a potom postaje dio kolekcije Atelier Renault koja će javnosti biti prikazana u studenom.    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...