KAKAV DOČEK: U regiji gdje su se nedavno vodile žestoke oružane borbe, Erdogan dočekan uz najviše državne počasti

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan dočekan je uz najviše počasti u Azerbejždanu. Erdogana je u Zengilanu, regiji koja je oslobođena od armenske okupacije, dočekao azerbejdžanski predsjednik Ilham Aliyev, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 26. Okt. 2021  

  • 0

Erdogan je tokom posjete Azerbejdžanu zajedno sa Aliyevim ranije danas otvorio Međunarodni aerodrom Fuzuli, a dvojica lidera nakon obilaska vazdušne luke prisustvovali su ceremoniji polaganja kamena temeljca putnih dionica Ahmetbeyli - Fuzuli - Šuša i Ahmetbeyli - Horadiz - Mincivan - Agbend.

Nakon toga je u selu Agali, u regiji Zengilan, upriličena službena ceremonija dočeka turskog predsjednika.

Nakon intoniranja nacionalnih himni Azerbejdžana i Turske, Erdogan je riječima merhaba asker pozdravio počasnu gardu postrojenu njemu u čast.

Aliyev i Erdogan su nakon svečanog dočeka nastavili sastanak iza zatvorenih vrata.

U Azerbejdžan su s predsjednikom Turske doputovali i ministar okoliša i urbanizma Murat Kurum, vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, odbrane Hulusi Akar, transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu, šef Ureda za komunikacije Fahrettin Altun i glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...