DOBRI RAZLOZI: Pića koja konobari nikad ne naručuju u kafiću i zašto

Tekst prenosimo sa portala Nova.rs u izvornom obliku.

  • Šareni svijet

  • 26. Okt. 2021  26. Okt. 2021

  • 0

Konobari imaju dobre razloge što izbegavaju da naručuju određena pića u kafićima.

Nemanja Miković, konobar u jednom beogradskom restoranu, u podcastu „Život na srpskom“ je otkrio koji napitak nikad ne naručuje u kafiću i zašto.

I njegove kolege koje su pričale za Best life razmišljaju na sličan način, s tim što na prvom mestu izbegavaju komplikovane koktele za koje će nekome biti potrebno previše vremena da ih pripremi ili ga posle čeka dodatni posao s čišćenjem.

Međutim, postoje i drugi razlozi, manje ili više smisleni.

„Prljavi“ martini je, na primer, omiljeni filmski koktel, ali Pol Tilton, konobar iz Teksasa, kaže da ga izbegava, posebno ako je na nekom finom mestu s velikim izborom pića. „Dirty martini - plus bonus poeni za masline sa sirom - jednostavno je kretenski u takvoj situaciji“.

Ipak, mnogo više je onih koji su prstom uprli u Long Island Iced Tea kao najgori.

“To je glupo piće u kojem na kraju osetite samo kolu. Kako koktel je lošiji od pojedinačnih sastojaka koji idu u njega”, navodi Den Adams, konobar s Floride.

Na kraju, ponovo na scenu stupa kolegijalnost. Konobari obično ne vole da prave napitke za koje moraju da koriste blender, jer to znači da će im biti potrebno i više vremena za čišćenje i spremanje.

„Bučni su, a kad prvi naruči smrznuto piće, odmah ga žele i svi drugi. Nekad smo zbog toga čak sakrivali blender“.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...