CLAUDIA SCHIFFER U ULOZI KUSTOSICE: Izložila svoju arhivu fotografija iz devedesetih, ali to nije sve (FOTO)

Jedna od najvećih supermodela u Njemačkoj je postavila izložbu te je objavila knjigu "Captivate!" koja daje njen puni uvid u ono što se događalo ispred, ali i iza kamera fotoaparata u vrijeme dok je vladala modnom scenom.

  • Žena

  • 26. Okt. 2021  26. Okt. 2021

  • 0

Otkako se pojavila na modnoj sceni, Claudia Schiffer ostala je sinonim za supermodela. Zajedno sa svojim kolegicama Naomi Campbell, Linda Evangelista, Kate Moss ili, primjerice, Cindy Crawford postala je dio nikad viđenog fenomena, u kojem su modeli postali veće zvijezde od onoga što reklamiraju.

Supermodeli definitivno su obilježili eru 90-ih godina, a u tih 10 godina koliko je otprilike trajao vrhunac njene aktivne karijere Claudia je sarađivala s nekim od najboljih fotografa današnjice.

To su prepoznali i u muzeju Kunstpalast u njemačkom Düsseldorfu, zato su upravo Claudiju odabrali da bude kustosica i potpuno sama sastavi izložbu, te popratnu knjigu.

Schiffer je ozbiljno shvatila ovaj zadatak te njena izložba i knjiga služe kao pomno očuvana vremenska kapsula koja pokazuje ljude koji su odredili tu dekadu - od fotografa Ellen von UnwerthCorinne Day i Juergena Tellera, preko svima poznatih supermodela, dizajnera, stilista i modnih urednika koji su žarili i palili u to vrijeme, piše Gloria.hr.

"Imala sam doslovno na hiljade fotografija između kojih sam birala. Htjela sam pokazati i brojne formate modne fotografije iz tog doba prije digitalije - od finih umjetničkih printeva do Polaroida, obrazaca za kontakt, modnih magazina do kampanja i kartica modela", objasnila je autorica izložbe i knjige.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...